Brazyliana Kawa Świeżo Palona

Stopień palenia:
Średnio palona
Metoda parzenia:
Espresso
Słodycz:
Goryczka:
Kwasowość:
Świeżo palona max 48h przed wysyłką.
Data palenia: 02.06.2025

0,00 

Produkt niedostępny

Zamów przed 15:00 a zrealizujemy Twoje zamówienie o 1 dzień szybciej!

Przesyłka standardowa: 3 - 5 dni roboczych

Dostawa już od 13.99 zł z Kurier Inpost

Szybko i bezpiecznie z:

Komentarz roastera:

Łagodna moc, klasyczny smak, czekoladowo-orzechowe nuty, niska kwasowość

Nuty smakowe
Czekoladowe
Orzechowe
Słodkie

Najczęściej kupowane razem

Opis produktu

Brazyliana Kawa Świeżo Palona

Brazylia słynie na świecie z talentów piłkarskich czy karnawału w Rio de Janeiro, na którym wszyscy paradują w rytm samby. Nie zapominajmy jednak, że jest to także największy kraj producencki kawy. To właśnie z Brazylii pochodzi około ⅓ plonów z upraw kawowca w ujęciu globalnym.
Postanowiliśmy wyjść naprzeciw rosnącym potrzebom i stworzyliśmy produkt przystępny zarówno dla początkujących kawiarzy, jak i dla amatorów dobrego smaku. Nie ograniczamy się tylko do jednego obszaru Brazylii, idziemy o krok dalej. Od teraz w nowej formule, pod nazwą “Brazyliana” kryją się ziarna z wielu regionów, w których uprawiane są kawowce. Możesz natrafić na kawę z Minas Gerais, innym razem z Parany czy Sao Paulo. Jest to sztampowy przykład smaku brazylijskiej Arabiki. Obiecujemy, że z tymi ziarnami doświadczać będziesz czekoladowo-orzechowego karnawału w Twoim naparze!

Przeznaczenie
Kawiarka
Ekspres
French press
Gatunek
Arabica
Odmiana
Różnorodne
Kontynent
Ameryka Południowa
Jakość
82
Stopień palenia
Średnio palona
Metoda parzenia
Espresso
Kraj pochodzenia
Brazylia
Obróbka
Natural

Palenie

To, co wyróżnia nas na tle wielu innych palarni to rzemieślnicze podejście do kwestii palenia. Nie prowadzimy magazynu, do którego ciągle dopalamy i dopalamy kawę, lecz rytm pracy palarni wyznacza nurt zamówień. Wypalamy kawę pod konkretne zapotrzebowanie, co przekłada się na gwarancję, że trafia do Ciebie najświeższa kawa!
Cała magia odbywa się z udziałem dwóch pieców Coffed SR15 i SR5. Ten pierwszy służy nam do kaw dedykowanych dla espresso i pozwala uzyskać maksymalnie 12,5kg wypalonego ziarna z jednego palenia. Z kolei kawy jasno palone to partie zaledwie 2,5kg!
Aby wydobyć pełnię smaku i aromatu, sam proces palenia przebiega dosyć łagodnie, w czasie 9-15 minut w zależności od ziarna, czyli kilkukrotnie dłużej niż w przypadku popularnych marek kawowych. Jednak jak na solidny warsztat przystało, piece nie są w pełni zautomatyzowane, a nad przebiegiem całego procesu czuwa człowiek.

Powtarzalność

Jakość, to przede wszystkim powtarzalność. Aby mieć pewność, że kawa wypalana każdego dnia będzie miała takie same właściwości i z każdym zamówieniem będzie smakować i sprawiać Ci taką samą przyjemność, prowadzimy szereg czynności monitorujących. Zaczynając od przebiegu palenia, gdzie dzięki profesjonalnemu programowi Artisan mamy możliwość m.in. kontroli czasu i temperatury czy zdarzeń i reakcji zachodzących w trakcie procesu. Do dyspozycji mamy także kolorymetr, czyli urządzenie pozwalające zmierzyć stopień wypalenia (kolor).
Nie zapominamy w tym wszystkim, że kawa ma przede wszystkim smakować, dlatego regularnie przygotowujemy cuppingi produkcyjne, czyli nic innego jak parzenie i degustacja kawy według ściśle określonego protokołu.

Opinie klientów

0.0

Aktualna średnia ocen

0 ( opinii )

Ocena Wybierz wiersz, aby filtrować recenzje
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Dodanie oceny produktu jest możliwe po jego zakupie.