Indie Harley Estate Kawa Świeżo Palona

Metody parzenia:
Filtr
Stopień palenia:
Jasno palona
Słodycz:
Goryczka:
Kwasowość:
Świeżo palona max 48h przed wysyłką.
Data palenia: 14.06.2025

55,00 

Espresso

Zamów przed 15:00 a zrealizujemy Twoje zamówienie o 1 dzień szybciej!

Przesyłka standardowa: 3 - 5 dni roboczych

Dostawa już od 13.99 zł z Kurier Inpost

Szybko i bezpiecznie z:

Komentarz roastera:

Łagodna moc, klasyczny smak, czekoladowo-orzechowe nuty, niska kwasowość

Najczęściej kupowane razem

Opis produktu

Indie Harley Estate Kawa Świeżo Palona

Indie Harley Estate to kawa, która wyróżnia się nie tylko wyjątkową jakością ziaren, ale także nowatorską metodą obróbki – „yeast maceration” (fermentacja drożdżowa). Ta innowacyjna technika fermentacji pozwala na uzyskanie niezwykle złożonego i pełnego smaku.
Kawa jest uprawiana przez The Classic Synergy’s Group – piąte pokolenie plantatorów. Indie Harley Estate to kawa uprawiana z troską o ludzi. Pracownicy farmy korzystają z darmowych kwater mieszkalnych, z pełnym dostępem do mediów (woda i prąd). Dodatkowo, firma zapewnia darmową edukację dla dzieci pracowników, opieka zdrowotna, świadczenia macierzyńskie oraz system bonusów i premiowych.

Wszechstronność i smak – omni roast

Kawa Indie Harley Estate jest wypalana przez nas w stylu omni roast, co oznacza, że sprawdzi się zarówno w przelewie, jak i espresso. W filtrze wyczuwalne są soczyste winogrona i orzechy nerkowca. W espresso kawa zachwyca swoją słodyczą, oferując ciasteczka maślane, migdały i pralinę czekoladową – wszystko to w pełnej, aksamitnej formie. Kremowa konsystencja espresso oraz głęboka słodycz sprawiają, że kawa jest niezwykle przyjemna w smaku, oferując zbalansowany profil.

Przeznaczenie
Espresso
Gatunek
Arabica
Kontynent
Azja
Kraj
Indie
Metody parzenia
Filtr
Obrobka
Maceracja drożdżowa
Odmiana
SLN795
Stopień palenia
Jasno palona

Palenie

To, co wyróżnia nas na tle wielu innych palarni to rzemieślnicze podejście do kwestii palenia. Nie prowadzimy magazynu, do którego ciągle dopalamy i dopalamy kawę, lecz rytm pracy palarni wyznacza nurt zamówień. Wypalamy kawę pod konkretne zapotrzebowanie, co przekłada się na gwarancję, że trafia do Ciebie najświeższa kawa!
Cała magia odbywa się z udziałem dwóch pieców Coffed SR15 i SR5. Ten pierwszy służy nam do kaw dedykowanych dla espresso i pozwala uzyskać maksymalnie 12,5kg wypalonego ziarna z jednego palenia. Z kolei kawy jasno palone to partie zaledwie 2,5kg!
Aby wydobyć pełnię smaku i aromatu, sam proces palenia przebiega dosyć łagodnie, w czasie 9-15 minut w zależności od ziarna, czyli kilkukrotnie dłużej niż w przypadku popularnych marek kawowych. Jednak jak na solidny warsztat przystało, piece nie są w pełni zautomatyzowane, a nad przebiegiem całego procesu czuwa człowiek.

Powtarzalność

Jakość, to przede wszystkim powtarzalność. Aby mieć pewność, że kawa wypalana każdego dnia będzie miała takie same właściwości i z każdym zamówieniem będzie smakować i sprawiać Ci taką samą przyjemność, prowadzimy szereg czynności monitorujących. Zaczynając od przebiegu palenia, gdzie dzięki profesjonalnemu programowi Artisan mamy możliwość m.in. kontroli czasu i temperatury czy zdarzeń i reakcji zachodzących w trakcie procesu. Do dyspozycji mamy także kolorymetr, czyli urządzenie pozwalające zmierzyć stopień wypalenia (kolor).
Nie zapominamy w tym wszystkim, że kawa ma przede wszystkim smakować, dlatego regularnie przygotowujemy cuppingi produkcyjne, czyli nic innego jak parzenie i degustacja kawy według ściśle określonego protokołu.

Opinie klientów

0.0

Aktualna średnia ocena

0 ( opinii )

Ocena Wybierz wiersz, aby filtrować recenzje
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Dodanie oceny produktu jest możliwe po jego zakupie.